ECHA: Vad du behöver veta om behandlade varor

Den europeiska kemikaliemyndigheten ECHA har nyligen i sin skriftserie I korthet publicerat viktig information till företag om behandlade varor enligt förordningen om biocidprodukter.

När blandningar, ämnen eller varor behandlas med biocidprodukter kallas de ”behandlade varor”. Biociderna skyddar mot skadliga organismer såsom skadedjur, mögel och bakterier. I detta nummer av I korthet beskriver ECHA kortfattat de bestämmelser och skyldigheter som gäller för industrin när den hanterar biocidbehandlade varor.

I förteckningen över verksamma ämnen som genomgår granskning ingår nanomaterial, exempelvis silver i nanoform. Silvernanomaterial används bland annat i kläder, medicinska textilier och kosmetika på grund av dess antimikrobiella egenskaper.

Mer information:

 

Bild: Kateryna_Kon, Adobe Stock

 

 

 

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg